Tijdens haar studie psychologie werd Erna Ekkelkamp geboeid door de schoonheid van het schrijven. Het praten met- en luisteren naar mensen uit alle hoeken van de samenleving. Het ontdekken van de rode draad in hun relaas en het samenvatten van informatie en gevoelens in een pakkend en lekker leesbaar verhaal. Geen hoogdravende taal, geen sensatie en niet oordelend, maar gewoon het verhaal zoals het verteld moet worden.

‘Ik hoefde niet zo nodig in de belangstelling, maar ik herken mezelf precies in het verhaal dat jij over mij schreef. Ik ben het helemaal’, is nog steeds het mooiste compliment wat deze journaliste ooit kreeg.

 

 

 

Als freelancer schrijft Ekkelkamp voor een breed publiek. Zo verslaat ze wekelijks tal van zaken waarmee de inwoners van Ommen zich bezighouden in het Ommer Nieuws en schrijft ze regelmatig artikelen in het regionale dagblad De Stentor. Daarnaast werkt de journaliste voor een groot aantal magazines op gebied van life-style, wonen, kunst en cultuur. Voor verschillende gemeenten vertaalt de tekstschrijfster overheidszaken in prettig leesbare artikelen, terwijl ze in de Ondernemer het leven van de zakelijke kant bekijkt. Voeg hierbij bedrijfsbrochures, infotorials en websites en het plaatje is compleet. Er is geen onderwerp waarover zij niet  schrijft.

In april 2008 won Erna Ekkelkamp ‘Dè Wegenerprijs’ met een serie verhalen over Pasen.