De Wegenerprijs 2007

Voor haarzelf totaal onverwacht, won Erna in april van dit jaar Dè Wegenerprijs 2007. Deze onderscheiding wordt jaarlijks door Wegener Huis-aan-Huis-Media uitgereikt aan de medewerker die in het voorgaande jaar het beste artikel of het beste verhaal heeft geschreven. Erna Ekkelkamp wist de prijs in de wacht te slepen met een serie over Pasen die zij in 2007 schreef voor het Ommer Nieuws.

In het juryrapport werd het volgende gezegd over de journaliste:

‘De eerste prijs gaat naar Erna Ekkelkamp voor de serie artikelen over Pasen in het Ommer Nieuws. Waar de meeste kranten Pasen benaderen vanuit de populaire en

 

 

oppervlakkige kant van een feest met eieren, uitvoerig brunchen en shoppen op tweede paasdag, heeft de auteur hier gekozen voor een serieuze benadering van het paasfeest vanuit verschillende geloven.
De serie heeft in deze tijd zeker maatschappelijke relevantie, maar laat aspect buiten beschouwing. Kerkelijke deskundigen informeren de lezer over Pasen vanuit hun kerk. Pasen wordt beschreven zoals het bedoeld is, maar met de nuances van de verschillende geloven.
Daarbij heeft Erna Ekkelkamp – heel belangrijk bij deze aanpak – de objectiviteit niet uit het oog verloren. Het betreft hier goed geschreven, integere artikelen met een hoge journalistieke kwaliteit.’